
Składniki
180 gramów
50 gramów
1 kilogram
110 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, po czym utrzyj je na tarce.
Krok 2
Kapustę ugotuj i odcedź.
Krok 3
Słoninę pokrój w kostkę, usmaż.
Krok 4
Przygotuj zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny.
Krok 5
Dolej wody, a następnie wrzuć ziemniaki. Ugotuj.
Krok 6
Po ugotowaniu połącz wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej