Kapusta zasmażana z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta zasmażana z koperkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
873 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

916 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

3 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Gdy cebula się zrumieni, dodawaj do niej kapustę partiami i obsmażaj. Gdy cała kapusta jest na patelni, dodaj jedną szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Duś 15-25 minut, zależnie od wieku kapusty – musi być miękka.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Gdy kapusta jest miękka, dodaj pokrojony koperek. Ciągle mieszając, dodawaj zasmażkę błyskawiczną Knorr. Gotową kapustę przełóż do misek i podawaj z chlebem.

Kapusta zasmażana z koperkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Rosa Sevoy

    Rosa Sevoy , 23.12.2015

    Dokladnie! Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta zasmażana z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta zasmażana z koperkiemKapusta zasmażana z koperkiem

Kapusta zasmażana z koperkiem to klasyka polskiej kuchni. Pasuje idealnie do wielu dań mięsnych, w tym przede wszystkim do śląskich rolad, golonki, schabowego, wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych ryb i wielu innych. To harmonijne połączenie białej kapusty z ziołowym dodatkiem, jakim jest koperek, kusi smakiem i zapachem.Biała kapusta to bardzo popularne w Polsce warzywo, które ponoć przywędrowało do nas razem z królową Boną z Włoch. Pięć wieków tradycji zobowiązuje, co tłumaczyć może fakt, że do perfekcji opanowaliśmy sztukę jej przyrządzania. Znanych jest wiele dań z białą kapustą w roli głównej, ale kapusta zasmażana z koperkiem jest tą, która towarzyszy rodzinnym spotkaniom na co dzień i od święta. O każdej porze roku jest tak samo smaczna i dostępna. Powinnaś ją przygotować również ty!