Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab kroje w paseczki doprawiam przyprawą do mięs knorr i delikatnie sole .Smażę na patelni na rumiany kolorek.

Krok 2

Sałatę lodową myję i rwę na kawałki średnie wkładam do miski .Kukurydzę przecedzam i dodaje do sałaty.Ananas z puszki najlepiej w kostkę żeby był też przecedzam i dodaje do sałaty.

Krok 3

Sos- Do miseczki wlewam 3 łyżki keczupu dodaje 2 łyżki soku z ananasa i 2 łyżki oleju na koniec dodaje sos sałatkowy i mieszam łącze razem .polewam sosem sałatkę dodaje schab u pieczony też mieszam .Przekładam na półmisek posypuje grzankami smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej