
Składniki
5 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe surowe jajka rozbić widelcem lub zmiksować z mąką, wodą i szczyptą soli, aby nie było grudek. Ciasto powinno być lejące, ale jednocześnie gęste. Można je wlewać cienką stróżką do gorącego mleka, rosołu lub chińskiej zupy.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kluski lane
Kluski lane i zupa pomidorowa to zestaw, jaki znają chyba wszyscy. Ten nadzwyczaj prosty dodatek wykorzystywany jest nie tylko do zup, ale także do pysznych mięsnych sosów. Ogromnym atutem, jaki wyróżnia przepis na kluski lane, jest prostota i krótki czas przygotowania! Jak zrobić kluski lane? Wystarczy 6 łyżek mąki, 3 jajka i sól. Nie musicie korzystać z dodatkowego garnka. Gotowe ciasto na lane kluchy wlejcie bezpośrednio do zupy czy sosu. Tym samym zaoszczędzicie sporo czasu na myciu dodatkowych naczyń.
Dla kogo? Kluski lane to przepis dla tych z was, którzy lubią proste dodatki do zup i sosów, niewymagające długotrwałego przygotowywania.
Na jaką okazję? Kluski lane to przepisy, które sprawdzą się przede wszystkim w porze lunchu oraz kolacji. Są idealnym dodatkiem do zup. Pamiętajcie o nich także, gdy przygotowujecie na obiad aksamitny mięsny sos.
Czy wiesz, że? Kluski lane na mleku są doskonałym zamiennikiem klasycznych zup mlecznych. Wzbogacone cukrem lub miodem od wielu już lat stanowią nieodłączny element menu śniadaniowego.
Dla urozmaicenia: Kluski lane mogą być także dodatkiem do zup podawanym osobno. Wówczas ugotujcie je w osolonej wodzie, a po odcedzeniu zaserwujcie w odrębnym naczyniu.