Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi
łatwe
68 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
400 gramów
1 litr
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyj i obierz banany.

Krok 2
Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Krok 3
Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Krok 4
Wymieszaj koktajl z otrębami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej