Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku
średnie
2 osoby zapisały

Składniki
null
1 pęczek
null
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
100 gramów
250 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.
Krok 2
Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.
Krok 3
Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.
Krok 4
Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.
Krok 5
Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej