Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

100 gramów

250 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koperek posiekaj i wymieszaj z czosnkiem - który zmiażdż, majonezem, koniakiem, creme fraîche doprawiając sokiem z cytryny wraz z solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój ser w kostkę, wypłucz sałatę i już osuszoną pokrój w dość wąskie paski.

Krok 3

Rozdzielając sałatę na 4 porcje w szklanych naczyniach do każdego dołóż połowę krabów oraz ser.

Krok 4

Dalej wyłóż pozostałe kraby, zostawiając część do dekoracji, oraz umyte wcześniej wewnętrzne listki sałaty.

Krok 5

Zalej wszystko sosem z miski. Do dekoracji użyj koperku i krabów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej