Sznycel z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycel z pomidorami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 2

Tak przygotowane sznycle smaż na dużym ogniu.

Krok 3

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i zrób zasmażkę. Dolej sok z pomidorów i całość dopraw pierzem oraz cukrem.

Krok 4

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momentu, gdy stanie się miękkie. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycel z pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej