Kompot ze śliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot ze śliwek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj syrop z cukru i wody.

Krok 2

Umyj śliwki i usuń z nich pestki, a następnie przepołów.

Krok 3

Włóż do wrzącego syropu i gotuj, aż staną się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ryba po cygańsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej