Ryba po cygańsku - przepis z ogórkiem: po zbójnicku | Przepisy pixel

Ryba po cygańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 gramów

100 mililitrów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, pieprzem, oprósz w mące kukurydzianej.

Ryba po cygańsku - Krok 1

Krok 2

Rybą usmaż na patelni.

Ryba po cygańsku - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka. Paprykę, ogórki i grzyby odcedź z zalewy, pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę pietruszki.

Ryba po cygańsku - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej patelni po smażeniu ryby, podsmaż cebule, gdy się zeszkli, dodaj ogórki paprykę i grzyby, wszystko razem smaż chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i ketchup. Składniki smaż razem 2-3 minuty, mieszając cały czas (uważaj będzie pryskało).

Ryba po cygańsku - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku pieprzem, cukrem i ostrą papryką, dodaj natkę pietruszki.

Ryba po cygańsku - Krok 5

Krok 6

Rybę podawaj na zimno lub na ciepło według uznania.

Ryba po cygańsku - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego sosu możesz wykorzystać marynowaną cebulkę perłową – wtedy wszystkie składniki pokrój w kostkę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej