Kompot z owoców mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z owoców mieszanych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, gruszki i śliwki. Usuń gniazda nasienne i wyjmij pestki.

Krok 2

Przygotuj syrop z litry wody i cukru.

Krok 3

Do wrzącego syropu włóż owoce: najpierw gruszki, potem jabłka, a na końcu śliwki. Ugotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej