
Składniki
2 sztuki
null
0.2 szklanki
null
3 sztuki
400 gramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
null szczypt
400 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.
Krok 2
Formę nasmaruj tłuszczem.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 5
Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.
Krok 6
Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej