Placek cebulowy z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cebulowy z kiełbaskami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.2 szklanki

null

3 sztuki

400 gramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

null szczypt

400 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wysyp na stolnice mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj masło i rozdrobnij razem z mąką. Dodaj jajka, sól i śmietanę. Ugnieć wszystko na stolnicy dokładnie.

Krok 2

Formę nasmaruj tłuszczem.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj i ułóż na formę.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 5

Obierz cebulę i pokrój plastry tak aby można było rozdzielić z niej obręcze.

Krok 6

Następnie ułóż na cieście, zetrzyj ser żółty posypując ciasto z wierzchu razem z przyprawami i ziołami. Umieść formę w piekarniku na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cebulowy z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
46 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej