Kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę pietruszki i kolendrę.

Krok 2

Wsyp zawartość opakowania do 250 ml wody i gotuj przez 15 min mieszając kasze co jakiś czas. Przestudź, połącz z mąką, jajkiem i zieleniną.

Krok 3

Uformuj małe kotleciki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Dodaj świeżą miętę – jeśli lubisz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - KotletyKotlety

Pod tym hasłem nie muszą skrywać się jedynie schabowe i mielone. Kotlety inaczej? W to nam graj! Okazuje się, że wersje bazujące na kaszy i warzywach mogą smakować i prezentować się równie dobrze. Zaintrygowani? Podwińcie rękawy, bo kotlety w wariancie wegetariańskim czekają na odkrycie.

Dla kogo?

Nie tylko dla roślinożerców. Kotlety bezmięsne z bulgurem i ciecierzycą będą cieszyć podniebienia nawet najwierniejszych fanów mięsnych przysmaków. To niezawodny patent na wprowadzenie do posiłków większej liczby warzyw.

Na jaką okazję?

Proste kotlety z kaszy sprawdzą się na co dzień i podczas bardziej uroczystych okoliczności. Śmiało można podawać je w trakcie proszonej kolacji i hucznego przyjęcia w ramach bezmięsnej przekąski na ciepło.

Czy wiesz, że?

W składzie kotletów bezmięsnych znajdziecie ciecierzycę, zwaną również fasolką garbanzo. To niezwykle wszechstronny produkt – do jedzenia nadają się zarówno okrągłe ziarna, jak i kiełki.

Dla urozmaicenia:

Kotlety z kaszy wykorzystajcie jako wkład do bezmięsnych burgerów. Będzie pysznie!