Kotlety z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z pomidorów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 kilograma

null

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr połącz z pomidorami i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Przygotuj dwa talerze. Na jeden wysyp bułkę tartą, a na drugi rozkłócone jajko. Pomidory formuj w kulki i obtaczaj w jajku, a potem w bułce.

Krok 4

Kotlety smaż na patelni na złoty kolor.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Podawaj kotlety z sosem i w zależności od upodobań - makaronem, ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej