
Składniki
500 gramów
8 łyżek
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki oraz ugotowane jajka drobno posiekaj.

Krok 2
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekane jajko oraz natkę, wbij cale jajko, wsyp 4 łyżki bułki tartej i przyprawę orientalną Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Zwilżonymi dłońmi uformuj małe kotleciki. Następnie obtocz je w pozostałej bułce tartej.

Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.


Dobra rada:
Podawaj z ulubionym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety pożarskie
Dzięki aromatycznym przyprawom proste kotlety z mielonego mięsa indyczego zamienią się w fantastyczny posiłek i pozycję, która będzie często gościć w domowym jadłospisie. Lista zakupów w tym przypadku jest krótka, ale nie należy pomijać żadnego elementu, bowiem każdy z nich składa się na niepowtarzalny smak kotletów pożarskich.
Dla kogo?
Mięso drobiowe jest smaczne i proste w przyrządzeniu, więc nie można się dziwić, że ma wielu fanów. Tym razem podaj je w formie apetycznych kotletów z jajkiem i natką pietruszki.
Na jaką okazję?
Świetnie zastąpią klasyczne kotlety mielone podczas weekendowego posiłku w gronie domowników. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podać je podczas niedzielnego – bardziej odświętnego obiadu.
Czy wiesz, że?
Kotlety pożarskie wywodzą się z kuchni rosyjskiej. Według popularnej legendy potrawa była wielkim przysmakiem cara Mikołaja I.
Dla urozmaicenia:
Mięsne danie doskonale smakuje z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami. Kotlety można podawać także z ryżem. Nie zapomnij o surówce z ulubionych warzyw lub marchewce z groszkiem, serwowanej na ciepło.