Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
485 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 puszka

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 szklanki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 1

Krok 2

Dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 4

Krok 5

Formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki. Każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał).

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 5

Krok 6

Smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 6

Krok 7

Gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kotleciki wołowe z fasoląMeksykańskie kotleciki wołowe z fasolą

Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.