
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
2 łyżeczki
0.5 pęczka
80 dekagramów
2 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z sandacza opłucz, osusz, zdejmij skórę, mięso zaś pokrój na ukośne płaty, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem. Na patelni rozgrzej olej.
Krok 3
Rybę obtocz w jajku, następnie w mące i smaż z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Krok 4
Do sosu pomidorowego dodaj kapary i chwilę gotuj. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Filety z sandacza ułóż na sosie. Podawaj z ziemniakami lub ryżem oraz dowolną surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej