Krążki z jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki z jabłka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: wymieszaj mleko z mąką i odłóż w chłodne miejsce na kilkanaście minut.

Krok 2

W tym czasie obierz jabłka i pokrój je na równe krążki (pamiętaj o usunięciu pestek z owoców).

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej (ważne, by oleju nie było zbyt dużo, bo wtedy krążki nie będą miały smaku). Krążki jabłek obtocz w cieście i wrzuć na patelnię.

Krok 4

Po kilku minutach obróć je, by podsmażyły się z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem możesz polać je słodką śmietaną lub jogurtem naturalnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej