Kremówka wilanowska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremówka wilanowska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 szklanka

1 gram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować tak aby mieściła się w blasze, potem wstawić do nagrzanego piekarnika (od 200 do 220 stopni Celcjusza). Ciasto wyjąć z piekarnika po uzyskaniu złocistego koloru. Budyń najlepiej o smaku śmietankowym, waniliowym lub migdałowym, przygotować według przepisu (poczekać aż ostygnie). Następnie budyń ubić na krem i dodać jedną łyżeczkę tłuszczu. Potem schłodzić śmietanę i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder z cukrem waniliowym (cukier puder i cukier waniliowy powinny być razem zmieszane przed dodaniem do piany). Na koniec krem budyniowy rozsmarować na jednej warstwie ciasta, potem przykryć bitą śmietaną i drugą warstwą ciasta. Do smaku posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier (najlepiej przez sitko).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej