Słodki makaron z serem i jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki makaron z serem i jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Ser wymieszaj razem z waniliowym serkiem homogenizowany, dodaj do makaronu i przełóż na talerze.

Krok 3

Jagody oprósz cukrem i wymieszaj w kubku.

Krok 4

Ułóż na wierzchu każdej porcji, w razie potrzeby dosłódź. Podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej