Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W przepisie na mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką zamiast płatków owsianych możesz użyć dmuchanego ryżu lub ulubionego prażonego muesli – właściwie może być cokolwiek, byle chrupiące. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę spryskaj wodą i przykryj pergaminem. Zrób kruszonkę: wymieszaj bakalie z płatkami, syropem klonowym

Krok 2

i miodem. Rozsmaruj na blasze, wyrównaj mokrą łyżką. Przykryj drugim kawałkiem pergaminu, piecz 15-20 minut. W tym czasie ugotuj rabarbar do miękkości z 2 łyżkami wody i cukrem. Dodaj truskawki, przykryj, gotuj 10 minut, ostudź. Mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym, przypraw cynamonem. Kruszonkę połam na kawałeczki. W pucharkach układaj owoce, na nich mascarpone i kruszonkę. Udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej