Krewetki na ostro-kwaśno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki na ostro-kwaśno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

16 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i usuń czarne żyłki.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć posiekaną dymkę, czosnek, imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sos chili oraz pikle z pomidorów.

Krok 3

Smaż przez pół minuty cały czas mieszając.

Krok 4

Wrzuć krewetki i smaż, aż uzyskają intensywnie różowy kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki na ostro-kwaśno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej