
Składniki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
16 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki.
Krok 2
Na rozgrzane masło wrzuć posiekaną dymkę, czosnek, imbir, sok z cytryny, sos sojowy, sos chili oraz pikle z pomidorów.
Krok 3
Smaż przez pół minuty cały czas mieszając.
Krok 4
Wrzuć krewetki i smaż, aż uzyskają intensywnie różowy kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej