Krewetki w cieście piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cieście piwnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

150 mililitrów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo podgrzej z oliwą. Do mąki wsyp pieprz, sól i dolej podgrzane piwo. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz.

Krok 3

Białko z jednego jaja ubij na pianę i dodaj do ciasta.

Krok 4

Każdą krewetkę zanurzaj w cieście trzymając ją za ogonek i wrzucaj na rozgrzany olej.

Krok 5

Krewetki usmaż z obu stron na złoto, a następnie odsącz. Ułóż je na talerzu, posyp szczypiorkiem i udekoruj cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cieście piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej