
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i natkę selera obierz, umyj i posiekaj na drobne kawałki.
Krok 2
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę, natkę selera, paprykę i czosnek. Smaż około 5 minut.
Krok 5
Dodaj liść laurowy, słodką paprykę, tymianek, sos tabasco, wrzuć kawałki pomidorów, posól i duś przez 15 minut.
Krok 6
Dodaj krewetki i duś kolejne 4 minuty. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej