Kolorowe puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe puree

Autor: Piotr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 gramów

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 2

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Marchewka gotuje się dłużej niż ziemniaki, trzeba sprawdzić czy zarówno ziemniaki jak i marchew są już mocno miękkie.

Krok 3

Zamiast koperku można użyć np. zielonej pietruszki, można też dodać szpinak, pokrojoną w kostkę i usmażoną na złoto-brązowo cebulę. Możliwości jest bardzo wiele.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej