
Składniki
100 mililitrów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę przekrój na połowę, usuń pestki i posiekaj.
Krok 2
Dymkę i czosnek również posiekaj, a imbir zetrzyj.
Krok 3
Do 100 ml wody dodaj mąkę, sok pomarańczowy, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, chili, dymkę, czosnek i imbir. Wszystko razem wymieszaj i podgrzewaj, aż zgęstnieje.
Krok 4
Ananasa pokrój w kostkę, a krewetki umyj i odsącz. Ananasa i krewetki wrzuć do sosu i gotuj przez minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej