
Składniki
null
null
1 sztuka
1 sztuka
16 sztuk
2 pęczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże krewetki sparz, a mrożone rozmrażaj w zimnej wodzie.
Krok 2
W tym czasie posiekaj czosnek oraz pietruszkę i wymieszaj z oliwą. Krewetki dokładnie osusz.
Krok 3
Na suchą patelnię wrzuć sól i rozgrzej ją, a następnie wrzuć krewetki. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym przewróć je na drugą stronę tak, aby nie naruszyć otoczki z soli.
Krok 4
Smaż kolejne 2 minuty.
Krok 5
Krewetki ułóż na półmisku. Podawaj do nich cytrynę oraz oliwę zmieszaną z czosnkiem i pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej