
Składniki
null
1 pęczek
3 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
200 gramów
null
2 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wrzuć do wrzącego bulionu i gotuj przez 2 minuty. Po wyjęciu osusz je i ostudź.
Krok 2
Czosnek oraz natkę pietruszki i rozmaryn posiekaj. Pomidorki sparz, obierz ze skórek i przekrój na pół, po czym wypestkuj.
Krok 3
Na rozgrzane masło wrzuć krewetki i smaż przez 2 minuty z obu stron.
Krok 4
Przełóż je do żaroodpornego naczynia, posyp pieprzem, solą, czosnkiem, natką pietruszki i rozmarynem.
Krok 5
Dodaj pomidorki i zapiekaj wszystko przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej