
Składniki
null
null
500 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
null
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej