Apetyczny łosoś z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej