Krewetkowe jajka na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe jajka na twardo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 sztuk

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój jajka na pół, wydrąż a pozostałe żółtka drobno posiekaj.

Krok 2

Zrób zasmażkę z mąki i masła a następnie wlej do niej bulion i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Dodaj posiekane krewetki, koperek, uprzednio rozgnieciony ząbek czosnku i wymieszaj.

Krok 4

Otrzymany gęsty sos wlej do białek i ułóż je brytfannie. Zapiecz w temperaturze 190 stopni.

Krok 5

Serwuj posypane żółtkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe jajka na twardo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej