Krewetkowe pączki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowe pączki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

5 dekagramów

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wcześniej rozmrożone pokrój dość drobno. To samo zrób z orzechami włoskimi.

Krok 2

Smaż je w oleju przez około 3- 4 minuty. Po wyciągnięciu kuleczek z oleju, odsącz je z tłuszczu na ręcznikach papierowych.Przed podaniem skrop sokiem z cytryny, podawaj na gorąco.

Krok 3

Cebulki, a także imbir posiekaj bardzo drobno.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie rozdrobnione składniki, dodając do nich mąkę ziemniaczaną, imbir w proszku, sherry oraz białko.

Krok 5

Masę dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 6

Z uzyskanej mieszaniny uformuj kulki wielkości pączka.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowe pączki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej