KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.

Krok 2

Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.

Krok 3

Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej