Makaron z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kapustą i grzybami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby moczymy 12 godzin.

Krok 2

Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.

Krok 3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kapustą i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej