Kurczak à la "Maroko" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak à la "Maroko"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

5 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 1

Krok 2

Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 2

Krok 3

Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 3

Krok 4

Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 4

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 5

Krok 6

Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 6

Krok 7

Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • black_lady

    black_lady , 03.04.2015

    przepyszne, ale kurczaka trzeba dłużej marynować, przynajmniej z godzinę...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z ananasem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak à la "Maroko"Kurczak à la "Maroko"

W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.