
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
4 łyżki
3 łyżeczki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
250 gramów
425 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski. Sos sojowy wymieszaj z cukrem tak, żeby cukier się rozpuścił. Polej nim mięso i wymieszać. Odstaw do lodówki na 20 minut.
Krok 2
Pora pokrój w krążki, cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
W woku rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Smaż przez 4 minuty.
Krok 4
Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez 2 minuty.
Krok 5
Dorzuć kiełki fasoli, smaż przez 5 minut, a następnie wlej olej sezamowy.
Krok 6
Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami wody, wlej do woka razem z bulionem, zagotuj i mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 7
Danie przełóż na półmisek, udekoruj porem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej