Kurczak w sosie ziołowo-czosnkowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 szczypty

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawą Knorr i podsmaż na złoto na oleju.

Krok 2

Ser połącz ze śmietanką, wszystkimi ziołami i przeciśniętym czosnkiem.

Krok 3

Dolej otrzymany sos do mięsa na patelnie i gotuj około 5-7 minut cały czas mieszając.

Krok 4

Podawaj z ulubionym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie czosnkowo ziołowym na makaronie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej