
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z piersi kurczaka ściągnij skórę i usuń kości. Kawałki mięsa ponacinaj na krzyż i delikatnie rozbij.
Krok 2
Paprykę oraz pora pokrój w krążki, a następnie zmieszaj z olejem i drobno posiekaną szałwią.
Krok 3
Obtocz w tym filety i włóż na noc do lodówki.
Krok 4
Następnego dnia odsącz, przypraw pieprzem i solą i ułóż na grillu.
Krok 5
Do ketchupu dodaj sos tabasco i przygotowanym sosem polewaj mięso w trakcie pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej