
Składniki
null
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 2
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.
Krok 3
Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.
Krok 4
Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.
Krok 5
Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej