Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.

Krok 3

Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.

Krok 4

Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej