Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

null

null

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i obsmaż je na oleju.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj skrojonego w kostkę ananasa, starty imbir i kukurydzę.

Krok 3

Duś przez chwilę i dodaj Fix Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Dopraw sosem sojowym.

Krok 4

Potrawę podawaj z ryżem lub makaronem posypana posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej