
Składniki
1 łyżka
10 dekagramów
1 szklanka
30 dekagramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w paski, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i usmaż na oliwie.
Krok 2
Następnie drobno posiekaj migdały i dodaj je do kurczaka.
Krok 3
Stopniowo zalewaj kurczaka śmietaną i gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Kurczaka podawaj z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Rada: Pamiętaj, by sos dodawać stopniowo, jednocześnie mieszając - szybkie polanie sosem może zakończyć się zbyt szybkim stężeniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej