Kurczak po Adwokacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po Adwokacku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kurczaka na 8 części.

Krok 2

Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oleju i natrzyj nią podzielonego kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 1 h.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z papryką, a jajka z mlekiem. Wyjmij kurczaka i obtocz w mące, następnie maczaj w jajku, a potem w posiekanych orzechach.

Krok 4

Kurczaka ułóż w natłuszczonej brytfannie. Polej 2-3 łyżkami oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut. Podlewaj od czasu do czasu kurczaka wodą lub tworzącym się sosem. Gotowego kurczaka podawaj z ziemniakami, pieczonymi ziemniakami, kulkami lub frytkami.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po Adwokacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej