
Składniki
8 sztuk
1 kilogram
4 łyżki
50 gramów
2 łyżki
50 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kurczaka w niewielkie kawałki, posyp przyprawą Knorr i odstaw na 2 godziny.
Krok 2
Cebule pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju do zeszklenia.
Krok 3
Teraz dodaj do cebuli kurczaka. Smaż wszystko na bardzo dużym ogniu.
Krok 4
Rodzynki wrzuć do garnuszka, zalej miodem i odrobiną wody i duś przez chwilę.
Krok 5
Następnie dodaj rodzynki do potrawy.
Krok 6
Dopraw potrawę sosem sojowym i mieloną ostrą papryką. Duś wszystko razem aż kurczak zmięknie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej