
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Dołóż skrojoną w kostkę paprykę, cukinię skrojoną w plasterki i posyp curry. Ponownie wymieszaj.
Krok 4
Pokrop wszystko ketchupem oraz majonezem.
Krok 5
Przykryj naczynie i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.
Krok 2
Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej