Indyjski kurczak curry – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę i posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Dołóż skrojoną w kostkę paprykę, cukinię skrojoną w plasterki i posyp curry. Ponownie wymieszaj.

Krok 4

Pokrop wszystko ketchupem oraz majonezem.

Krok 5

Przykryj naczynie i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.

Krok 2

Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej