Kurczak z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
242 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 opakowania

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i tłuszczu. Następnie tłuczkiem lekko rozbij na grubość około 2 cm.

Kurczak z chorizo  - Krok 1

Krok 2

Cienkim nożem zrób wzdłuż mięsa nacięcie tak, aby powstała kieszonka.

Kurczak z chorizo  - Krok 2

Krok 3

Przyprawę z opakowania Knorr połącz z oliwą. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku oraz na zewnątrz.

Kurczak z chorizo  - Krok 3

Krok 4

Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i połącz z posiekaną natką pietruszki. Napełnij farszem kieszonki.

Kurczak z chorizo  - Krok 4

Krok 5

Umieść kurczaki w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Kurczak z chorizo  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni teflonowej przez 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami.

Kurczak z chorizo  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Joanna Wojna

    Joanna Wojna , 21.01.2019

    pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Matyla

    Robert Matyla , 21.01.2019

    to było puszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z chorizo Kurczak z chorizo

Nie uwierzysz jak łatwo i szybko można przygotować danie, które wygląda zupełnie niewinnie, a skrywa prawdziwa bombę smaków i aromatów. Cała jego esencja kryje się w środku kieszonek, wykonanych w filecie z kurczaka. Jako farsz proponujemy kiełbasę chorizo. Jest to hiszpańska kiełbasa charakteryzująca się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jest on wystarczająco mocny, abyś mogła zrezygnować już z innych dodatków. Posiekane na drobne tłuste plastry kiełbasy, wymieszane z aromatyczną natką pietruszki, stworzą nadzienie idealne do drobiowego, delikatnego mięsa. Zamiast smażyć kieszonki na głębokim oleju, wsadź przygotowane uprzednio mięso do papierowych torebek. Zatrzymają one cały smak dania, a mięso nie będzie suche. Kurczak chorizo lubi towarzystwo białego ryżu i sałatki ze świeżych warzyw, na przykład na bazie roszponki lub miksu sałat.