
Składniki
150 gramów
20 mililitrów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżeczki
1 słoik
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj rozmaryn Knorr.
Krok 3
Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Krok 4
Fasolkę szparagową wyczyść i ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj otartą skórką oraz sokiem z limonki, a także sosem sałatkowym Knorr.
Krok 6
Ugotowany kuskus połącz z przesmażonym czosnkiem oraz cebulką z rozmarynem, sosem sałatkowym, dynią, fasolką szparagową i ciecierzycą. Lekko wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Do sałatki doskonale pasuje rozkruszony ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kuskus z ciecierzycą i dynią
Co raz więcej osób szuka pomysłów na szybkie i wartościowe posiłki. Nic w tym dziwnego, żyjemy w ciągłym biegu, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z potraw przygotowanych w domu. Propozycją, która bez wątpienia wpisze się w Twoje oczekiwania, jest kuskus z ciecierzycą i dynią. Włącz ten przepis do swojego jadłospisu już dziś!
Dla kogo?
Kuskus z ciecierzycą i dynią to znakomity przepis dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy chcą urozmaicić swoje gotowanie.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Nieco ponad pół godziny dzieli Cię od spróbowania kuskusu z ciecierzycą i dynią. Będzie pysznie!
Czy wiesz, że?
Kuskus do Europy trafił w XIX wieku za sprawą żołnierzy, kiedy to Francja została podbita przez Algierię.
Dla urozmaicenia:
Do kuskusu z ciecierzycą i dynią idealnie pasuje rozkruszony ser feta.