
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut.
Krok 2
Kapustę pokrojoną na kawałki podsmażamy na oliwie w innym garnku, po 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałki cukinię, smażymy kolejne 5 minut.
Krok 3
Następnie warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, dodajemy wszystkie przyprawy oprócz koperku. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy nóżki, a zupę miksujemy. Koperek siekamy i wsypujemy do zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej