Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

40 gramów

100 gramów

50 mililitrów

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i rozgnieć łyżką.

Krok 2

Wymieszaj lody z wiórkami czekoladowymi.

Krok 3

Za pomocą łyżki do lodów nałóż masę lodową na talerz.

Krok 4

Talerz z lodami włóż do zamrażarki na około godzinę.

Krok 5

Rozpuść ciemną czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej rum i poczekaj, aż czekolada zgęstnieje.

Krok 6

Przygotuj porcje deseru: na każdy talerz połóż 2-3 gałki lodów polane sosem czekoladowo-rumowym i posypane posiekanymi prażonymi orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej