Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
15 gramów
40 gramów
100 gramów
50 mililitrów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i rozgnieć łyżką.
Krok 2
Wymieszaj lody z wiórkami czekoladowymi.
Krok 3
Za pomocą łyżki do lodów nałóż masę lodową na talerz.
Krok 4
Talerz z lodami włóż do zamrażarki na około godzinę.
Krok 5
Rozpuść ciemną czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej rum i poczekaj, aż czekolada zgęstnieje.
Krok 6
Przygotuj porcje deseru: na każdy talerz połóż 2-3 gałki lodów polane sosem czekoladowo-rumowym i posypane posiekanymi prażonymi orzechami.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































