
Składniki
200 gramów
4 łyżki
50 gramów
50 mililitrów
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.
Krok 3
Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.
Krok 4
Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.
Krok 5
Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej