Wiśnie w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśnie w czekoladzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

12 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Używając łyżki do melona, wydrąż 12 małych gałek lodów Carte d'Or Chocolate Cherry.

Krok 2

Włóż do każdej gałki lodów wiśnie z ogonkami.

Krok 3

Wstaw lody z wiśniami do zamrażarki na około 10 minut.

Krok 4

Roztop gorzką czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wyjmij lody z zamrażarki i szybko zanurz w rozpuszczonej czekoladzie, używaj do tego 2 widelców.

Krok 5

Umieść lody w zamrażarce na około 10 minut, aż czekolada zastygnie. Deser podawaj na schłodzonym półmisku zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśnie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej