Crumble z lodami – przepis z czerwonymi owocami | Przepisy.pl pixel

Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

kruszonka:

100 gramów

150 gramów

160 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

owoce:

400 gramów

150 gramów

150 gramów

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.

Krok 2

Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.

Krok 3

Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.

Krok 4

Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.

Krok 5

Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej