Crumble z czerwonych owoców z lodami waniliowymi
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
kruszonka:
100 gramów
150 gramów
160 gramów
1 szczypta
2 łyżeczki
owoce:
400 gramów
150 gramów
150 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umieść pokrojone na drobne kawałki zimne masło razem z cukrem w misie miksera. Mieszaj krótko na niskich obrotach, aż cukier połączy się z masłem.
Krok 2
Dodaj mąkę, sól i cynamon i mieszaj na niskich obrotach, aż powstanie kruszonka.
Krok 3
Owoce oczyść i wymieszaj z cukrem, mąką kukurydzianą i startą limonką. Umieść owoce na blasze do pieczenia.
Krok 4
Rozłóż kruszonkę na owocach. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180° przez 15-20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Krok 5
Podawaj z lodami Carte D'Or Wanilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej